Netwerk

WIJ Delfshaven

Nederland Nederland
Wij Delfshaven is een een verbond van samenwerkende bewonersinitiatieven en zelforganisaties.

Een (a-)politieke beweging die de de macht van burgerkracht wil versterken en een stem wil geven. Wij is opgericht op 6 december 2013 als reactie op het verdwijnen van de deelgemeentes in Rotterdam en de ruimte die de nieuwe gebiedscommissies bieden voor vormen van directe democratie; meer buurt en minder politiek!

Zie voor de wortels van WIJ de tien geboden van het WIJ-manifest. WIJ is een flexibele en horizontale netwerkorganisatie met een aantal verschillende samenwerkende groepen:

CLUB WIJ
De basis van WIJ is het netwerk van bewonersinitiatieven en zelforganisaties. Zij hebben de meest verfijnde netwerken in de wijken en weten wat er speelt op straat en in de buurt. Club WIJ wil dit netwerk versterken en met elkaar (en andere netwerken) in contact laten komen zodat ervaringen, kennis en tactieken gedeeld kunnen worden.

LIJST WIJ
Een aantal mensen (13 om precies te zijn) uit dat netwerk vindt het ook belangrijk om deze burgerkracht een (a-)politieke stem te geven. Deze 13 mensen doen mee met de verkiezingen voor de gebiedscommissie Delfshaven op 19 Maart. Om een cultuurverandering teweeg te brengen, om lokale democratie een nieuwe impuls te geven en om bewoners, ondernemers en de mensen van organisaties meer invloed op hun buurt te geven. Wil je ook meer buurt en minder politiek? Stem dan 19 maart voor de gebiedscommissie op WIJ Delfshaven!